måndag 17 maj 2010

Servitut, gemensam överenskommelse, nyttjanderätt.....

Idag var det möte med mäklaren som är ansvarig för försäljningen av tomten. Det var en genomgång om hur allt kommer att gå till och vad som behöver göras innan kontrakt kan skrivas. I dagslägen finns det ett avlopp på "vår" tomt som grannen har nyttjanderätt till och det kan innebära problem om han får för sig att börja använda sig av den. SÅ ett avtal om upphörande av servitur skall fixas - det är säljaren som kommer fixa det tillsammans med mäklaren så vi behöver inte göra något (som tur e) :)

Sen är det grusvägen, till tomten tillhör även skaftvägen som går in till "vår" tomt och säljarens. Det kan behövas göra ett servitut på denna väg OM det visar sig att säljaren kommer att fortsätta använda sig av den efter det att vi börjat bygga. Så nu ska vi ta reda på om vi ska skriva ett servitut eller inte på skaftvägen, och OM det skall det så måste vi kolla upp om man måste skriva det i sammband med styckningen eller om man kan göra det i efterhand och bara ha en gemensam överenskommelse undertiden på underhåll mm.

Sen visade det sig även att Telia har ett gammalt servitut på en gammal teleledning från 40-talet, inget vet riktigt var denna ledning går. det ligger som tur är även på mäklaren att ta reda på.

Mycket blir det som man ska hålla koll på, mycket nytt och många nya fina ord att lära sig.
Imorgon ska jag ringa lantmäteriet och kolla hur det funkar IRL, det är fortfarande lite luddigt efter mötet med mäklaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar